
تاثیر منفی تغییرات آبوهوایی بر میزان خواب
مجله سلامتی ایران/ تعطیلات خراسان بسیاری از تحقیقات در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا بر زندگی انسان بر این موضوع متمرکز شده است که چگونه رویدادهای آب و هوایی شدید بر نتایج سلامت اقتصادی و اجتماعی در مقیاس بزرگ تأثیر می گذارد. با این حال، تغییرات آب و هوا می تواند تأثیر عمده ای بر فعالیت های اساسی روزانه انسان داشته باشد. شامل مجموعه ای از اثرات رفتاری، روانی و فیزیولوژیکی که برای بهزیستی ضروری هستند. در یک مطالعه جدید، محققان گزارش کردند که افزایش دمای محیط بر خواب انسان در سراسر جهان تأثیر منفی می گذارد.
به گزارش مدیکال نت، یافته های این گروه تحقیقاتی نشان می دهد که تا سال 2099، دمای نامناسب زمین می تواند 50 تا 58 ساعت خواب را برای هر فرد در سال کاهش دهد. علاوه بر این، آنها دریافتند که تأثیر دما بر بی خوابی به طور قابل توجهی بیشتر است، به ویژه برای ساکنان و مردان و زنان مسن کشورهای کم درآمد.
کلتون ماینر از دانشگاه کپنهاگ دانمارک گفت: «نتایج ما نشان میدهد که خواب ممکن است با آب و هوای گرم کاهش یابد، فرآیندی تکرارپذیر که برای سلامتی و بهرهوری انسان ضروری است». برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه در مورد سیاست های آب و هوایی، لازم است که طیف کاملی از اثرات بالقوه آب و هوا در آینده، از گزینه های انتشار گازهای گلخانه ای امروزی در نظر گرفته شود.
مدتهاست که مشخص شده است که روزهای گرم باعث افزایش مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان و همچنین بدتر شدن عملکرد انسان می شود، اما مکانیسم های بیولوژیکی و رفتاری زیربنای این اثرات به خوبی شناخته نشده است. دادههای اخیر از ایالات متحده نشان میدهد که کیفیت خواب در دورههای هوای گرم کاهش مییابد، اما مشخص نیست که چگونه نوسانات دما بر نتایج خواب افراد ساکن در آبوهوای مختلف جهانی تأثیر میگذارد.
مینور میگوید: «در این مطالعه، ما اولین شواهد مربوط به کمیتهای سیارهای را ارائه میکنیم که دمای گرمتر از میانگین را برای خواب انسان تجزیه و تحلیل میکنند. ما نشان میدهیم که این تحلیل با تاخیر خواب و تاخیر بیداری در هوای گرم بیشتر اتفاق میافتد.
برای انجام این مطالعه، محققان از دادههای خواب جهانی ناشناس جمعآوریشده از مچبندهای ردیابی خواب مبتنی بر شتابسنج استفاده کردند. این داده ها شامل بیش از هفت میلیون ضبط قبل از خواب از بیش از 47000 بزرگسال در 68 کشور در تمام قاره ها به جز قطب جنوب است. اندازهگیریهای نوع مچبندهای مورد استفاده در این مطالعه از قبل با استانداردهای مستقل خواب و بیداری مطابقت دارد.
نتایج این مطالعه نشان داد که در شب های بسیار گرم (30 درجه سانتیگراد یا 86 درجه فارنهایت)، خواب به طور متوسط به 14 دقیقه کاهش می یابد. با افزایش دما، احتمال خواب کمتر از هفت ساعت افزایش می یابد.
بیانیه جزئی: بدن ما برای حفظ دمای مرکزی ثابت سازگار است. این همان چیزی است که زندگی ما به آن وابسته است. با این حال، هر شب بدن ما مقدار قابل توجهی کار را برای بسیاری از ما ناخودآگاه انجام می دهد. بدن با بزرگ شدن رگ های خونی و افزایش جریان خون به دست ها و پاها، گرما را از مرکز ما به محیط می فرستد.
وی گفت: اگر بدن ما قادر به انتقال گرما باشد، محیط باید خنک تر از ما باشد.
مطالعات کنترلشده اولیه در آزمایشگاههای خواب نشان داده است که انسانها و حیوانات وقتی دمای اتاق خیلی گرم یا خیلی سرد است، خواب ضعیفی دارند، اما این تحقیق به عملکرد افراد در دنیای واقعی محدود میشود. آنها دمای محیط خواب خود را تغییر می دهند تا راحت تر باشند.
در مطالعه کنونی، محققان دریافتهاند که در روال عادی زندگی، افراد بهتر از شرایط گرم با دمای بیرونی خنکتر سازگار میشوند.
مینور میگوید: «در فصلها، جمعیتشناسی و تحت شرایط آب و هوایی مختلف، دمای گرم بیرون از خانه دائماً خواب را بدتر میکند و با افزایش آن، میزان بیخوابی به تدریج افزایش مییابد.
مشاهدات مهم این مطالعه این است که به نظر می رسد مردم کشورهای در حال توسعه بیشترین تأثیر را از این تغییرات می بینند. شیوع تهویه مطبوع ممکن است در کشورهای توسعه یافته نقش داشته باشد، اما محققان نتوانسته اند علت دقیق آن را تعیین کنند زیرا آنها اطلاعاتی در مورد دسترسی افراد به تهویه مطبوع ندارند.
محققان میگویند: «با توجه به شواهد متقاعدکننده تأثیر نابرابر گرمایش زمین بر کمبود خواب، تحقیقات جدید باید بر روی جمعیتهای آسیبپذیرتر، بهویژه آنهایی که در گرمترین و فقیرترین مناطق جهان زندگی میکنند، تمرکز کند».
در کار آینده، تیم تحقیقاتی قصد دارد با دانشمندان آب و هوای جهانی، محققان خواب و ارائه دهندگان فناوری همکاری کند تا زمینه تحلیل خواب و رفتار جهانی را به سایر جمعیت ها و زمینه ها گسترش دهد.
علاوه بر این، آنها علاقه مند به تحقیق در مورد تأثیر گرمایش در فضای باز بر نتایج خواب جمعیت های محدود در آب و هوای گرم تر با دسترسی محدود به تهویه مطبوع هستند.
این تحقیق توسط آژانس آموزش عالی و علوم دانمارک و صندوق تحقیقات مستقل دانمارک حمایت شده است.
این یافته ها در شماره 20 مه مجله One Earth منتشر شد.
انتهای پیام/