علمی و پزشکی

بیماری کووید-19 و تشدید گرسنگی در سراسر جهان

مجله سلامتی ایران / زاوی خراسان گرسنگی فقط کمبود غذا نیست. گرسنگی و فقر به طور جدایی ناپذیری با تعدادی از مسائل از جمله بهداشت ، اشتغال ، آموزش ، عدالت اجتماعی ، حقوق زنان و دختران ، آب و هوا و تغییرات آب و هوایی مرتبط هستند.

در حال حاضر ، برنامه جهانی غذا سازمان ملل (WFP) بیش از 270 میلیون گرسنه دارد که بیش از دو برابر شیوع آن است. بیماری کووید -19 زندگی افرادی را که قبلاً با مشکلاتی مانند فقر ، درگیری مسلحانه و تغییر اقلیم روبرو بوده اند ، تشدید کرده است.

28 مه (7 ژوئن) روز جهانی گرسنگی است. طبق گزارش گرسنگی سازمان ملل متحد ، واژه گرسنگی برای توصیف دوره هایی استفاده می شود که در آن مردم به دلیل کمبود پول ، عدم دسترسی به غذا یا سایر منابع غذایی دچار ناامنی شدید غذایی شده اند. رژیم غذایی یا سو malتغذیه کمتر از 1800 کالری در روز است.

بررسی بانک جهانی در 48 کشور نشان می دهد که تعداد قابل توجهی از مردم با کمبود غذا روبرو هستند و یا در حال کاهش مصرف هستند. مصرف کم کالری و تغذیه افراد در معرض خطر ، مزایای کاهش فقر و سلامتی را تهدید می کند و تأثیر پایداری بر رشد شناختی کودکان خردسال دارد.

محققان گفتند: “ما باید از بحران اپیدمی درس بگیریم و شروع به تغییر کنیم.” با گذشت بیش از یک سال از شیوع بیماری همه گیر Kovid-19 ، بسیاری از ترس از افزایش گرسنگی و فقر تأیید شده است. بررسی های سازمان ملل و بانک جهانی نشان می دهد که این اپیدمی بر برنامه های جهانی توسعه پایدار 2030 تأثیر گذاشته است و به طور خاص هدف آن پایان دادن به فقر و گرسنگی و عقب راندن تلاش ها است.

پیش از شیوع ، تعداد افراد گرسنه در جهان در حال افزایش بود و هم اکنون تعداد افراد گرسنه بدون در نظر گرفتن “گرسنگی صفر” نزدیک به یک میلیارد نفر و تا سال 2030 بین 860 تا 909 میلیون نفر تخمین زده می شود. تحت تأثیر گرسنگی است. طول می کشد. بانک جهانی پیش بینی کرده است که تا پایان سال جاری ، این اپیدمی منجر به 111 تا 149 میلیون نفر در فقر شدید در سراسر جهان شود.

حقایق مهم در مورد گرسنگی جهانی

در سراسر جهان ، بیش از مقدار کافی غذا برای تأمین جمعیت جهان تولید می شود ، اما بیش از 690 میلیون نفر هنوز گرسنه هستند. گرسنگی جهان پس از یک دهه کاهش مداوم در حال افزایش است و 8.9 درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. از سال 2018 تا 2019 ، تعداد مبتلایان به سوrition تغذیه 10 میلیون نفر افزایش یافته و اکنون حدود 60 میلیون نفر نسبت به سال 2014 از سوnut تغذیه رنج می برند.

خبر مرتبط:  چه افرادی به رژیم غذایی فاقد گلوتن نیاز دارند و چرا؟

گرسنگی به شدت با فقر ارتباط دارد و شامل تعاملات بین عوامل اجتماعی ، سیاسی و جمعیتی است. افرادی که در فقر زندگی می کنند اغلب با ناامنی خانوار ، مراقبت ضعیف روبرو هستند و در یک محیط ناامن با دسترسی ضعیف به آب با کیفیت ، بهداشت و دسترسی ناکافی به خدمات بهداشتی و آموزشی زندگی می کنند. اجزای اصلی گرسنگی شامل موارد زیر است.

درگیری دلیل اصلی گرسنگی است. 77 میلیون نفر در 22 کشور در سال 2019 به دلیل خشونت مسلحانه و ناامنی گرسنگی می کشند. 70٪ از 20 کشور برتر در شرایط آسیب پذیر در معرض خطر عدم امنیت غذایی قرار دارند و تحت تأثیر درگیری قرار دارند. تأثیر بیماری Covid-19 تا 35٪ باعث عدم امنیت غذایی در منطقه می شود.

درگیری همچنین عامل اصلی بحران های شدید غذایی از جمله خشکسالی است که در ماه مه 2018 توسط شورای امنیت سازمان ملل رسماً به رسمیت شناخته شد. وقتی درگیری طولانی شود ، گرسنگی و سو mal تغذیه بدتر می شود. تصادفات در حال افزایش است ، برخی از آنها با شوک های آب و هوایی بدتر می شوند. افراد و سازمان هایی که برای مقابله با گرسنگی تلاش می کنند ، بیش از هر زمان دیگری باید رویکردهای حساس به درگیری را در پیش بگیرند.

حوادث مرتبط با آب و هوا بر دسترسی به غذا در بسیاری از کشورها تأثیر گذاشته و در نتیجه ناامنی غذایی را افزایش داده است. رکود اقتصادی در کشورهای وابسته به نفت و سایر درآمدهای صادراتی کالاهای اساسی نیز بر دسترسی مواد غذایی تأثیر گذاشته و دسترسی مردم به مواد غذایی را کاهش داده است.

در سال 2019 ، بلایای شدید آب و هوایی نزدیک به 34 میلیون نفر را در 25 کشور جهان به بحران غذایی تبدیل کرد که 77 درصد آنها در آفریقا بودند. فرسایش خاک یکی از دلایل اصلی تأمین پایدار غذا در جهان است و هزینه سبدهای غذایی اساسی در 20 کشور در سه ماهه دوم سال 2020 بیش از 10 درصد افزایش یافته است.

افزایش اشتها کاهش نمی یابد. تا پایان سال 2020 ، تعداد افراد ناامن غذایی به دلیل بیماری Covid-19 افزایش یافته است و اقدامات فوری و مداوم برای جلوگیری از وخیم شدن بیشتر اوضاع و خطر خشکسالی در مناطقی که در آستانه گرسنگی هستند ، لازم است.

خبر مرتبط:  شناسایی۲۰ مورد مشکوکِ کرونا در زوار ایرانی در عراق/اعلام اسامی افراد به پایگاه‌های مراقبت مرزی

در سال 2019 ، تقریبا 690 میلیون نفر از سو mal تغذیه رنج می برند ، که تقریباً 60 میلیون نفر از سال 2014 افزایش یافته است. محققان می گویند ، تقریباً نیمی از مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال ناشی از سوrition تغذیه است. در سال 2019 ، کمتر از 21 درصد (144 میلیون) کودک زیر 5 سال و 49.5 میلیون کودک درگذشتند. اثرات این اپیدمی اشتهای کودکان را تشدید می کند و هنوز انتظار می رود که 6.7 میلیون کودک تا پایان سال بمیرند.

در دنیا غذایی برای تغذیه همه در کره زمین وجود دارد ، اما حدود 690 میلیون نفر در سراسر جهان هر شب گرسنه می مانند. کشاورزان ، پرورش دهندگان و ماهیگیران کوچک حدود 70٪ از غذای جهان را تولید می کنند ، با این حال آنها به ویژه در برابر ناامنی غذایی آسیب پذیر هستند و فقر و گرسنگی بیشتر در میان مردم روستا بیشتر است.

گرسنگی در کشورهای مشکل مانند برخی از کشورهای آفریقایی منجر به سازوکارهای منفی مقابله ای مانند قاچاق کودک ، ازدواج های زودرس و اجباری و غیره شده است. طی پنج سال گذشته ، نیازهای مالی امنیت غذایی در برنامه های بشردوستانه به طور پیوسته افزایش یافته و تقریباً دو برابر شده است. این روند هشدار دهنده از 7/4 میلیارد 7 میلیارد دلار در سال 2015 به 9/9 میلیارد و 900 میلیون نفر در سال 2020 افزایش یافته است.

امنیت غذایی و کوید – 19

ایمنی مواد غذایی مربوط به دسترسی و استفاده از غذا است. وقتی فرد وارد یک رژیم غذایی مطمئن و مغذی می شود ، برای حفظ زندگی فعال و سالم همیشه از نظر تغذیه ای بی خطر محسوب می شود. بسیاری از کشورها سطح ناامنی غذایی شدیدی را تجربه می کنند و این سال ها پیشرفت اقتصادی را معکوس می کند. قبل از اینکه همه گیری Kovid-19 از بین برود و زنجیره تأمین را مختل کند ، گرسنگی مزمن و شدید به دلایل مختلفی از جمله درگیری ، شرایط اقتصادی و اجتماعی ، خطرات طبیعی ، تغییرات آب و هوایی و حشرات در حال رشد بود. اثرات بیماری Covid-19 منجر به افزایش شدید و گسترده ناامنی غذایی در سراسر جهان و تأثیر آن بر خانواده های آسیب پذیر تقریباً در همه کشورها شده است و انتظار می رود تا سال 2022 ادامه یابد.

خبر مرتبط:  پیک بستری‌های اُمیکرون؛ بزودی / ایران جزو ۱۰ کشور برتر در مهار کرونا

قیمت جهانی مواد غذایی از ژانویه 2020 تاکنون 38 درصد افزایش یافته است. قیمت ذرت 80 درصد و قیمت گندم 28 درصد نسبت به ژانویه 2020 افزایش یافت. در حالی که چشم انداز تولید دانه جهانی خوب است ، قیمت ها با عدم اطمینان نسبت به تقاضای زیاد و همچنین شرایط اقتصاد کلان مربوط به شرایط آب و هوایی و اپیدمی ها همچنان در حال افزایش هستند. خطرات اصلی امنیت غذایی افزایش قیمت ها و کاهش درآمد است ، به این معنی که تعداد بیشتری از خانواده ها مجبور به کاهش کمیت و کیفیت غذای خود می شوند. بسیاری از کشورها به دلیل محدودیت های اپیدمی ، کاهش ارزش و سایر عوامل ، تورم قیمت بالای مواد غذایی را در سطح خرده فروشی تجربه می کنند که بیانگر اختلالات عرضه طولانی مدت است. افزایش قیمت مواد غذایی تأثیر بیشتری در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط ​​نسبت به کشورهای با درآمد بالا دارد زیرا آنها بیشتر درآمد خود را صرف غذا می کنند.

برخی از تولیدکنندگان مواد غذایی با تغییر الگوی مصرف به کالاهای اصلی متحمل ضررهای غذایی شده اند. اگرچه عدم امنیت غذایی فعلی به طور کلی تحت تأثیر کمبود مواد غذایی نیست ، اما محدودیت های عرضه و تورم بر منابع عمده کشاورزی مانند کودها و غلات یا کمبود مزمن نیروی کار تأثیر می گذارد و باعث کاهش بازده محصول در فصل آینده می شود.

بیماری کووید – 19 باعث گرسنگی در زندگی بیشتر جوامع شهری شده است. پیش بینی می شود که ناامنی شدید غذایی در پایان سال 2021 به بیش از 80 درصد افزایش یابد (از 149 میلیون قبل از بیماری کوید – 19 به 270 میلیون). نکته مهم این است که تا سال 2020 بودجه ناکافی مانع کمک های اساسی شرکای امنیت غذایی شده است و در کشورهایی مانند یمن ادامه کاهش مواد غذایی منجر به کاهش مصرف مواد غذایی شده است و یمن در حال حاضر یکی از چهار کشور آسیب پذیر است. خطر واقعی قحطی است. جهان به روش بهتری برای مقابله با گرسنگی نیاز دارد. البته از سال 1979 در جبهه گرسنگی کارهای سختی انجام شده است و با تحقیق ، نوآوری و پشتیبانی به کاهش 50 درصدی کمبود غذا در سراسر جهان کمک کرده است.

منابع

امداد وب

worldbank.org

gho.unocha.org

milled.com

actionagainsthunger.org

انتهای پیام