علمی و پزشکی

بیماری‌های کبدی، علت‌ها و علائم

مجله سلامتی ایران/ لرستان وی افزود: کبد نقش مهمی در سم‌زدایی بدن و فیلتر کردن مواد زائد دارد، اگر این اندام به درستی با بیماری‌های کبدی کار نکند، می‌تواند منجر به عوارض جدی برای سلامتی شود، بنابراین باید علائم مشکلات کبدی را بدانید تا بتوانید. گفت. با تشخیص و درمان به موقع این عضو حیاتی را نجات دهید.

علی هادیان پور در گفت وگو با مجله سلامتی ایران، اظهار کرد: کبد یکی از سخت ترین اندام های بدن است که به هضم غذا، تبدیل آن به انرژی و صرفه جویی در مصرف انرژی در آینده کمک می کند.

وی گفت: بیماری کبد یک اصطلاح کلی برای تمام عوارضی است که کبد را درگیر می کند و به خودی خود یک بیماری نیست.

«علائم بیماری کبد بسته به علت زمینه‌ای ممکن است متفاوت باشد» یا سیاهی، ورم مچ پا، پا یا شکم، حالت تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، خستگی مداوم و مزمن، خارش پوست و کبودی در بدن و …

وی گفت: هپاتیت یک التهاب ویروسی کبد است که توسط یک ویروس ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه همه عفونت های هپاتیت روی کبد تاثیر می گذارد که اجازه نمی دهد کبد متورم شود و به درستی کار کند، گفت: هپاتیت از طریق غذای آلوده، آب آلوده یا ترشحات بدن مانند خون و اسپرم منتقل می شود.

هادیان پور خاطرنشان کرد: ویروس هپاتیت می تواند سال ها بدون ایجاد علامتی در بدن زنده بماند، در ابتدا ممکن است فرد علائمی شبیه آنفولانزا پیدا کند اما به مرور زمان علائمی مانند خستگی را تجربه می کند. قدرت کم یا ضعف عمومی، درد عضلات و مفاصل، درد شکم، تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، ادرار تیره و مدفوع کم رنگ، یرقان.

وی گفت: یک کبد سالم معمولاً مقدار مشخصی چربی دارد و باعث آسیب دائمی به کبد می شود.

وی گفت: دو نوع بیماری کبد چرب داریم: کبد چرب الکلی که نتیجه مصرف مزمن الکل است و کبد چرب الکلی که علت خاصی ندارد اما در برخی موارد تغذیه نقش دارد.

هادیان پور گفت: ژنتیک در برخی از بیماری های کبدی نقش دارد که شایع ترین عوارض ژنتیکی است که باعث مشکلات کبدی می شود، از جمله هموکروماتوز ژنتیکی که باعث تجمع بیش از حد آهن در بدن در کبد می شود. بیماری ارثی کبدی، آهسته، بیماری ویلسون که باعث تجمع مس در کبد به جای دفع آن می شود، کمبود آلفا 1 است.

این فوق تخصص داخلی گفت: علائم بیماری ارثی کبدی معمولاً شامل خستگی و کاهش قدرت، درد مفاصل، درد شکم، بی اشتهایی، نفخ معده و پاها و زردی است.

وی گفت: سیروز یا زخم کبد زمانی رخ می دهد که کبد شما در اثر التهاب یا تورم آسیب ببیند، بیماری کبد به ویژه کبد چرب و هپاتیت ممکن است در نهایت منجر به سیروز شود، اما نه به سرعت.

هودیانپور در خصوص علائم بیماری های خودایمنی کبدی گفت: بیماری خودایمنی با حمله به بافت های سالم بدن از جمله سیستم ایمنی که به کبد حمله می کند و باعث التهاب و زخم می شود، به سیستم ایمنی بدن حمله می کند.

وی خاطرنشان کرد: سرطان کبد به هر سرطانی گفته می شود که از کبد شروع می شود و معمولاً بسیار کند است و ممکن است در مراحل اولیه هیچ علامتی نداشته باشید اما به محض بروز علائم مانند کاهش اشتها. برای کاهش وزن بدون دلیل، خارش پوست، یرقان، تورم معده و پاها، حالت تهوع، استفراغ و کبودی به راحتی با پزشک خود مشورت کنید.

وی خاطرنشان کرد: نارسایی کبد می تواند شدید یا مزمن باشد و معمولاً بعد از سیروز و معمولاً در مراحل بعدی بیماری کبدی یعنی پس از آسیب شدید کبد و عدم ادامه عملکرد ایجاد می شود.

هادیان پور گفت: نارسایی حاد کبد به اندازه نارسایی مزمن کبد شایع نیست، اما بسیار جدی است.

این فوق تخصص داخلی گفت: بیماری کبدی درمان نشده می تواند اثرات ماندگاری بر سلامت شما بگذارد، بنابراین اگر فکر می کنید به بیماری کبدی مبتلا هستید، بهتر است در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید.

انتهای پیام/

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.