علمی و پزشکی

بهترین روش نگهداری از پیاز برای حفظ ارزش غذایی آن

پیاز یکی از سبزیجات غنی از مواد مغذی است و منبع غنی ویتامین C، ترکیبات سولفوریک و فلاونوئیدها است.

به گزارش مجله سلامتی ایران، یک متخصص آمریکایی، پیاز حاوی نوعی فلاونوئید است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و با پیشگیری از ابتلا به سرطان مرتبط است.

پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است و وقتی به صورت خام یا پخته مصرف شود برای سلامتی مفید است و به سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان کمک می کند. همچنین فیبر موجود در پیاز در سلامت دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا موثر است.

در بسیاری از کشورهای جهان پیاز جزء اصلی آشپزی است و ارزش غذایی بالای آن را نمی توان نادیده گرفت.

با این حال، با شروع فصل پیاز تازه، نگهداری این گیاه حساس در آشپزخانه دشوارتر می شود، زیرا مواد موجود در پیاز می تواند نشاسته آن را به قند تبدیل کند و منجر به بوی بد شود.

ممکن است فکر کنید که برای تازه نگه داشتن پیاز برای مدت طولانی، باید آن را در یخچال نگهداری کنید، اما آیا این واقعا ایده خوبی است؟

پیاز برای تهیه انواع غذاها از سوپ و خورش گرفته تا سس های خانگی و سالاد و ساندویچ مهم است. به همین دلیل و از آنجایی که پیاز ماه ها تازه می ماند، می توانید مقداری پیاز را در آشپزخانه نگهداری کنید تا در صورت نیاز در تهیه غذاهای مختلف از آن استفاده کنید. اما این روش نگهداری است که طعم سبزیجات را حفظ می کند.

بهترین روش برای نگهداری پیاز

خبر مرتبط:  تولید اندام‌های مصنوعی با حسگرهای پیشرفته جدید  

پیازها معمولاً هوای خشک و دمای خنک تر را ترجیح می دهند. حفظ شرایط نگهداری مناسب می تواند عمر مفید پیاز را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. بنابراین اولین قانون این است: پیاز را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

دمای مناسب برای نگهداری پیاز حدود 7 تا 13 درجه سانتیگراد است. بنابراین مکانی خشک و خنک مانند انبار یا زیرزمین بهترین مکان برای نگهداری آن است. در عین حال می توان آن را در یخچال قرار داد اما در هر جایی از یخچال که خالی بود نه.

اهمیت کاهش رطوبت

قبل از نگهداری، پیازها را باید از کیسه پلاستیکی خارج کنید و از محصولاتی که رطوبت می دهند مانند سیب زمینی دور نگه دارید. اگر پیاز کامل را در یک کیسه مواد غذایی دربسته نگهداری کنید، این کار با به دام انداختن رطوبت در داخل و تشویق رشد میکروب های فاسد کننده مانند کپک، ماندگاری آنها را کوتاه می کند.

رطوبت زیاد می تواند باعث جوانه زدن پیاز شود. بنابراین آنها را در یک توری یا سبد نگهداری کنید.

پیاز را دور از نور نگه دارید

علاوه بر یافتن مکانی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب برای پیازها، باید آنها را از نور مستقیم خورشید دور نگه داشت.

نحوه نگهداری پیاز خرد شده در یخچال

اگر پیاز زیادی خراب می شود، ممکن است بخواهید آنها را خرد کرده و برای استفاده بعدی نگه دارید. برخلاف پیاز کامل، پیاز خرد شده بهتر است در یک کیسه پلاستیکی یا ظرف در بسته در یخچال نگهداری شود.

به یاد داشته باشید که اگر سیب، گلابی یا کرفس را در کنار پیاز قرار دهید، بوی یکدیگر را جذب می کنند.

خبر مرتبط:  ۱۰ اشتباه جدی در استفاده از ماسک

آیا می توانیم پیاز را فریز کنیم؟

ترجیحاً پیاز را فریز نکنید. زیرا انجماد باعث تغییر بافت پیاز می شود. اما در صورت لزوم، پس از یخ زدایی پیاز منجمد، توصیه می شود از آن برای پخت و پز استفاده کنید و از مصرف خام آن در سالاد یا ساندویچ غافل شوید.

ماندگاری پیاز چقدر است؟

ماندگاری پیاز بستگی به محل نگهداری آن دارد.

پیاز پوست کنده 10-14 روز در یخچال و پیاز خرد شده 7-10 روز ماندگاری دارند. اگرچه یخچال بهترین مکان برای نگهداری پیاز کامل نیست، اما معمولا دو ماه در یخچال ماندگاری دارند.

پیاز کامل در صورتی که در محیطی خنک، با تهویه مناسب و خشک نگهداری شود و پیاز خود خشک، سفت، پوست سالم و بدون جوانه زدن باشد، می تواند سه تا شش ماه دوام بیاورد.

به گفته هلث لاین، پیاز منجمد در صورتی که در دمای صفر یا کمتر در فریزر نگهداری شود باید در مدت هشت ماه مصرف شود.

انتهای پیام/

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.