دستگاه های دیجیتال از نظر نرم افزاری و سخت افزاری در معرض خطرات امنیتی از جمله بدافزار هستند. البته بدافزار موارد مختلفی از جمله تبلیغات مزاحم، باج افزار و ابزارهای حمله پیچیده برای نفوذ به دستگاه کاربر را پوشش می دهد. همچنین بدافزارها می توانند از طریق پورت های سخت افزاری مانند پورت شارژ USB یا از طریق نرم افزار و حتی مرورگر وب به دستگاه کاربر دسترسی داشته باشند.
در همین راستا سازندگان گوشی های هوشمند و توسعه دهندگان اپلیکیشن راه حل های مختلفی را برای مقابله با بدافزارها در نظر گرفته اند که در این مقاله قصد داریم شما را با مهمترین آنها آشنا کنیم.
راه های مقابله با بدافزار در گوشی های هوشمند
Google Play Store و Google Play Protect
Google Play Store و Google Play Protect دو برنامه پرکاربرد هستند که اولین خط دفاعی موبایل در برابر بدافزارها محسوب می شوند. در واقع، Google Play Protect با بدافزارها به روشی مشابه راه حل های ضد بدافزار در ویندوز، اما با رویکردی پیشرفته تر برخورد می کند.
Google Protect علاوه بر این که برنامههای Play Store را به دقت بررسی و کنترل میکند، به یک اسکن قدرتمند نیز مجهز است. این اسکنر که به طور خودکار از Google Cloud به روز می شود، بدافزار را با استفاده از یادگیری ماشین شناسایی می کند. Google Protect هر روز برنامهها را اسکن میکند و حتی اگر برنامههای خطرناکی را از فروشگاههای دیگر نصب کرده باشید، شناسایی و به شما هشدار میدهد.
سامسونگ ناکس
پلتفرم ناکس سامسونگ انحصاری برای گوشی های این شرکت، چندین لایه امنیتی را در تمامی سطوح سخت افزاری و نرم افزاری به ارمغان می آورد. در سال 2013 و در جریان کنگره جهانی موبایل (MWC)، سامسونگ این پلتفرم را به عنوان یک راه حل امنیتی مبتنی بر سخت افزار معرفی کرد. از سال 2013 تا به امروز، برنامه نویسان، توسعه دهندگان و مهندسین امنیت محصولات موبایل سامسونگ برای حفظ امنیت کاربران و محصولات خود بر روی این پلتفرم تمرکز کرده اند.
سامسونگ محیط TrustZone را در داخل پردازنده های گوشی های هوشمند خود برای ثبت اطلاعات مهم کاربران در نظر گرفت. بنابراین، در این محیط، اطلاعات مهم کاربر مانند رمزهای عبور، داده های بیومتریک کاربر و کلیدهای رمزگذاری شده ممکن است در فضایی خارج از سیستم عامل ذخیره شوند.
همچنین سیستم اندروید به اطلاعات داخل محیط TrustZone دسترسی ندارد و زمانی که سیستم عامل اندروید بخواهد اثر انگشت یا رمزگشایی اطلاعات را تایید کند باید اپلیکیشن TrustZone را درخواست کند. چنین راه حلی مانع از دسترسی اپلیکیشن های معمولی سیستم عامل گوشی به اطلاعات کاربر و رمز عبور می شد و تمامی اطلاعات در فضایی مجزا با امنیت بالا ذخیره می شد.
ارتقای ناکس
سامسونگ در سال های اخیر نسخه به روز شده این پلتفرم را با نام Knox Vault با هدف افزایش قابلیت مبارزه با بدافزار گوشی ها و تبلت های خود معرفی کرده است. پلتفرم Knox Vault یک پردازنده امن جدید و فضای ذخیرهسازی امن مستقل را ادغام میکند که از دادههای مهم کاربران مانند رمز عبور، دادههای بیومتریک، کارتهای اعتباری، گواهیهای دیجیتال و کلیدهای خصوصی بهطور جداگانه و با امنیت بالا محافظت میکند.
سامسونگ با طراحی مستقل سخت افزار Knox Vault توانست پلتفرمی را ایجاد کند که در برابر بدافزارها کاملا غیر قابل نفوذ و ایمن باشد. در واقع، حتی اگر تلفن کاربر گم یا دزدیده شود، نمی توان به اطلاعات مهم دسترسی پیدا کرد. زیرا این سخت افزار دارای محافظ فیزیکی است و با تشخیص تغییرات مشکوک دما یا ولتاژ می تواند از هر نوع نفوذ و حمله خارجی جلوگیری کند. هکرهای جتی نمی توانند به طور فیزیکی به اطلاعات کاربر دسترسی داشته باشند.
227227