علمی و پزشکی

افزایش مبتلایانِ تب کریمه کنگو به ۳۴ نفر/ ۲ نفر جان باختند

رئیس گروه اپیدمیولوژی انسان و دام مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از افزایش تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو به 34 نفر خبر داد و تاکید کرد: دام های ذبح شده باید حداقل 4 ساعت در روز خورده شوند. جگر و سایر احشاء حیوانات را در دمای 48 درجه سانتیگراد و بعد از 48 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده و مصرف کنید.

دکتر در گفت وگو با مجله سلامتی ایران، بهزاد امیریوی با اشاره به روند افزایشی تب کریمه کنگو در سال جاری گفت: تا بعدازظهر روز شنبه (4 تیرماه) 34 مورد مثبت تب کریمه کنگو در کشور ثبت شد که متاسفانه 2 نفر جان خود را از دست دادند. در کل سال 1400، تنها 13 مورد تب کریمه کنگو و دو مورد مرگ ناشی از آن در سیستم ثبت شده است.

وی گفت: افزایش موارد ابتلا به تب کریمه کنگو ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و به نظر می رسد شرایطی برای انتشار این ویروس فراهم شده است. همچنین مسائلی مانند عدم کنترل مسائل بهداشتی وجود دارد که اکنون به امضای وزیر بهداشت رسیده و از دانشگاه ها خواسته شده تا نگرانی های خود را افزایش دهند و از تبادل دام به ویژه در مناطق مرزی جلوگیری کنند.

ایشان سه راه را برای سرایت بیماری مطرح کردند: راه اول گاز گرفتن لقمه است که می تواند خود انسان را گاز بگیرد یا کرم روی بدن باشد و انسان خواه نداند آن را خرد می کند. راه بعدی انتقال از طریق ترشح خون و مایعات و دام آلوده به انسان است که در هنگام ذبح دام یا انتقال احشایی دام اتفاق می افتد. البته اگر فردی گوشت خام یا گوشت حیوانی را بدون پختن یا پخت مناسب مصرف کند، احتمال ابتلا به آن بیشتر است. این سومین راه انتقال از یک بیمار آلوده به انسان دیگر است.

خبر مرتبط:  شکر قهوه‌ای و سفید چه تفاوتی دارند؟

وی با تاکید بر لزوم خرید دام از مراکز رسمی عرضه دام تصریح کرد: بهتر است دام از بازار عرضه رسمی دام خریداری شود. زیرا این مراکز زیر نظر یک نهاد دامپزشکی هستند. کشتار گاو باید در کشتارگاه ها انجام شود، زیرا در همه کشتارگاه های رسمی دامپزشکان حضور دارند و دام ها را قبل و بعد از کشتار بررسی می کنند. برخی از انواع بیماری ها در گاو مانند CCHF علائم واضحی ندارند و فقط توسط دامپزشکان و متخصصان بهداشت قابل تشخیص هستند.

وی با اشاره به نزدیک بودن عید سعید قربان و رسم قربانی کردن گوسفند در کشور گفت: مردم به هیچ وجه نباید دام را در منازل و اماکن عمومی ذبح کنند. زیرا فشار خون فعلی می تواند باعث آلودگی محیط زیست و افزایش بروز و انتشار بیماری ها از حیوانات به انسان شود. در اعیاد اسلامی یا سایر مناسبت های مذهبی توصیه می کنیم که ذبح گاو به کشتارگاه ها سپرده شود. افراد ذبح کننده دام باید از وسایل حفاظتی مانند دستکش، کفش و لباس مناسب استفاده کرده و وسایل خود را پس از ذبح ضدعفونی کرده و خون را با وسایل بهداشتی دفع کنند.

امیری تاکید کرد: گوشت دام های ذبح شده باید قبل از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در یخچال در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود و جگر و سایر احشاء نیز پس از 48 ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد مصرف شود.

انتهای پیام/