علمی و پزشکی

افزایش ریسک بیماری قلبی با برنج سفید

بیماری عروق کرونا زمانی اتفاق می‌افتد که پلاک در رگ‌های خونی که خون را به قلب می‌رسانند، ایجاد می‌شود.

قلب خون و مواد مغذی را در سراسر بدن پمپاژ می کند و قلب سالم برای سلامت کلی ضروری است. بیماری عروق کرونا می تواند منجر به مشکلات جدی قلبی از جمله حملات قلبی شود. محققان هنوز در حال بررسی عوامل خطر برای بیماری عروق کرونا و چگونگی انجام اقداماتی برای پیشگیری از آن هستند.

یک مطالعه اخیر نشان داد که رژیم های غذایی سرشار از غلات تصفیه شده، که شامل برنج سفید، آرد سفید و نان سفید می شود، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونا اولیه را افزایش می دهد.

برعکس، آنها دریافتند که رژیم غذایی سرشار از غلات کامل با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونا اولیه مرتبط است.

در این مطالعه، محققان ارتباط بین مصرف غلات کامل و خطر ابتلا به بیماری زودرس عروق کرونا را بررسی کردند. آنها به طور خاص این خطر را در جمعیت ایران بررسی کردند.

این مطالعه شامل بیش از 2000 شرکت کننده از جمله 1369 شرکت کننده مبتلا به بیماری عروق کرونا زودرس بود. این افراد با یک گروه کنترل متشکل از 1168 شرکت کننده که بیماری عروق کرونا نداشتند مقایسه شدند. محققان از پرسشنامه های ارزیابی رژیم غذایی و مصرف غذا برای بررسی میزان مصرف غلات کامل و غلات تصفیه شده شرکت کنندگان استفاده کردند.

این یک مطالعه جالب است که مصرف غلات تصفیه شده و مصرف غلات کامل را در بیماران در معرض خطر بالای بیماری قلبی مقایسه می کند.

خبر مرتبط:  شناسایی موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در"جزیره جنوبی" نیوزیلند

نویسندگان این مطالعه دریافتند که رژیم های غذایی سرشار از غلات تصفیه شده خطر ابتلا به بیماری عروق کرونا اولیه را افزایش می دهد. از سوی دیگر، رژیم غذایی غلات کامل با خطر کمتر ابتلا به بیماری زودرس عروق کرونا همراه است.

داده های این مطالعه یادآوری است که چگونه رژیم غذایی بر سلامت قلب تأثیر می گذارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.