از بیماری‌های منتقله از آب و غذا چه می‌دانیم؟

بیماری های منتقله از طریق غذا بیماری هایی است که در اثر خوردن یا نوشیدن نوشیدنی های آلوده ایجاد می شود. در مورد دلایل آب و بیماری های منتقله از غذا ، گفته می شود که بیش از 250 پاتوژن مختلف شیوع بیماری های منتقله از طریق غذا هستند.

به گزارش مجله سلامتی ایران ، عفونت های ناشی از غذا معمولاً توسط باکتری ها ، سموم باکتریایی ، ویروس ها و انگلی ایجاد می شوند ، از جمله:

باکتریها: عوامل مختلف باکتریایی باعث بیماری می شوند. باکتری ها به طور طبیعی در محیط یافت می شوند و در محیط زنده می مانند و تکثیر می شوند. آنها می توانند در بدن میزبان و در رژیم غذایی تکثیر شوند. به عنوان مثال ، باکتری سالمونلا می تواند باعث ایجاد عفونت در غذا شود.

سموم: گیاهان ، حیوانات ، قارچ ها و سموم شیمیایی سمومی هستند که به طور عمده توسط باکتری ها تولید و آزاد می شوند ، اگرچه باعث مسمومیت غذایی می شوند.

ویروس ها: ارگانیسم های کوچکی که فقط درون سلول زنده رشد می کنند. ویروسهای منتقله از غذا باعث ایجاد عفونتهای ناشی از غذا در انسان می شوند. ویروس هپاتیت A و ویروس نورو ویروس یا نوروواک معمول ترین عوامل ویروسی شناخته شده در این گروه هستند.

انگل ها: ارگانیسم های تک سلولی یا چند سلولی که در بدن میزبان تکثیر می شوند و نمی توانند در غذا تولید مثل کنند. انگلها می توانند کیست تشکیل دهند و در محیط باقی بمانند. وقتی کیست ها غذا یا آب را آلوده کرده و آنها را بلعند ، در بدن میزبان تکثیر یافته و باعث عفونت از طریق غذا می شوند.

خبر مرتبط:  سالانه حدود ۵۰۰۰ بیمار فلج مغزی در کشور / خدمات توانبخشی بیمه شود

روش های انتقال و ویژگی های اصلی بیماری های منتقله از راه آب و غذا

در همه موارد مسیر انتقال آب و بیماری های منتقله از طریق غذا دستگاه گوارش و بیشتر از طریق مدفوع از راه دهان است. این موارد شامل اسهال ، حالت تهوع ، استفراغ و درد شکم است. این علائم به طور متوسط ​​48-24 ساعت پس از عفونت ظاهر می شوند و یک تا دو روز ادامه دارند.

منظور از آب و بیماری های ناشی از غذا چیست؟

تعاریف مختلفی از شیوع بیماری های منتقله از طریق آب وجود دارد. رایج ترین تعریفی که در سیستم مراقبت استفاده می شود این است: “اگر دو یا چند نفر در یک غذا یا نوشیدنی مشترک استفاده کنند و علائم بالینی مشترک داشته باشند ، شیوع بیماری منتقله از طریق غذا وجود دارد.”

اهمیت و اپیدمیولوژی بیماریهای ناشی از آب و مواد غذایی

افزایش مسافرت ، افزایش مصرف غذا در خارج از خانه ، مصرف غذاهای آماده شیوع این بیماری ها را در جهان افزایش داده و بیماری های منتقله از غذا به یک مشکل بهداشتی جهانی و بین المللی تبدیل شده اند. در سالهای اخیر به دلایل مختلف از جمله گسترش گردشگری ، تغییر در عادات غذایی و افزایش غذاهای دریایی از یک سو و عدم دسترسی به تجارت ، تجارت مواد غذایی با سایر کشورها افزایش یافته است. . خشکسالی ، سیل ، قحطی و خطرات سلامتی مواد غذایی مصرفی توسط مردم رو به افزایش است و منجر به افزایش عفونت ها و مسمومیت های غذایی در سراسر جهان می شود.

خبر مرتبط:  کرونا با تعارف شکست نمی‌خورد

سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که حدود 600 میلیون نفر (یا از هر 10 نفر 1 نفر) هر ساله از خوردن غذای آلوده بیمار می شوند. در کشورهای صنعتی سالانه بیش از 30 درصد مردم به بیماری های خوراکی مبتلا می شوند و سالانه 20 میلیون نفر به دلیل این بیماری ها می میرند.

طبق مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالات متحده ، تقریباً از هر شش نفر یک نفر (یا حدود 48 میلیون نفر) به بیماری های منتقله از طریق غذا آلوده شده اند ، 128000 نفر در بیمارستان بستری می شوند و سالانه حدود 3000 نفر می میرند. هزینه کنترل این شیوع بیش از 35 میلیارد دلار برآورد شده است. سالانه تقریباً 1.8 میلیون مرگ و میر ناشی از اسهال در سراسر جهان اتفاق می افتد که عمدتا به دلیل بیماری های آب و مواد غذایی است.

به گفته وزارت بهداشت ، در کشور ما ، براساس اطلاعات به دست آمده از اجرای سیستم مراقبت از بیماری های ناشی از آب و مواد غذایی ، در سالهای اخیر سالانه بیش از 4000 بیماری غذایی و آبزی گزارش شده است. براساس این بررسی شیوع ، حدود 22000 نفر علائم بالینی پیدا می کنند ، 3000 بیمار در بیمارستان بستری می شوند و حدود 40 نفر هر ساله می میرند. در بیش از 50٪ موارد شیوع مصرف مواد غذایی گزارش شده است. این شیوع تقریباً به نسبت مساوی در مناطق شهری و روستایی رخ داده است و افراد را از هر سنی درگیر کرده است.

انتهای پیام