علمی و پزشکی

ارتباط میزان بالای آنتی اکسیدان خون با ریسک کمتر زوال عقل

بر اساس یک مطالعه جدید، افرادی که سطوح بالایی از آنتی اکسیدان دارند، نسبت به افرادی که سطوح پایینی از لوتئین، زآگزانتین و بتا کریپتوکسانتین در خون خود دارند، در دهه های بعد کمتر به زوال عقل مبتلا می شوند.

لوتئین و زیگزانتین در سبزیجات سبز رنگ مانند کلم، اسفناج، کلم بروکلی و نخود فرنگی یافت می شوند. بتا کریپتوکسانتین در میوه هایی مانند پرتقال، پاپایا، نارنگی و خرمالو یافت می شود.

می بیدون، نویسنده این مطالعه در مؤسسه ملی سلامت در مریلند، گفت: «توسعه عملکرد شناختی افراد یک چالش بزرگ برای سلامت عمومی است. آنتی اکسیدان ها به محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کنند، که می تواند منجر به آسیب سلولی شود. مطالعات بیشتری برای آزمایش اینکه آیا افزودن این آنتی اکسیدان ها می تواند به محافظت از مغز در برابر زوال عقل کمک کند، مورد نیاز است.

این مطالعه شامل ۷۲۸۳ نفر بود که در شروع مطالعه حداقل ۴۵ سال سن داشتند. او در ابتدا معاینه فیزیکی، مصاحبه و آزمایش خون برای سطوح آنتی اکسیدانی انجام داد. او به طور متوسط ​​16 سال تحت نظر بود تا ببینند چه کسی زوال عقل دارد.

مطالعات نشان داده است افرادی که دارای سطوح بالای لوتئین و زآگزانتین هستند کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند. هر افزایش استاندارد در سطوح لوتئین و زآگزانتین به میزان 15.4 اولمول در لیتر با کاهش 7 درصدی خطر زوال عقل همراه است.

در مورد بتا کریپتوکسانتین، هر افزایش استاندارد در حدود 8.6 اولمول در لیتر با کاهش 14 درصدی خطر زوال عقل همراه است.

خبر مرتبط:  فایزر داروی جدید برای موارد خفیفِ کرونا را آزمایش می‌کند

توجه به این نکته ضروری است که با در نظر گرفتن عوامل دیگری مانند تحصیلات، درآمد و فعالیت بدنی، تأثیر این آنتی اکسیدان ها بر خطر ابتلا به زوال عقل تا حدودی کاهش می یابد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان