علمی و پزشکی

ارتباط باکتری‌های روده با ابتلا به چاقی

مطالعات نشان می دهد که غذاهای حاوی پروبیوتیک با تغییر ترکیب باکتری های روده، یعنی افزایش باکتری های مفید روده، تاثیر قابل توجهی در کنترل چاقی دارند.

به گزارش مجله سلامتی ایران، امروزه چاقی یکی از شایع ترین مشکلات سلامت انسان است. تحقیقات نقش عدم تعادل بین دریافت و مصرف انرژی، ژنتیک و سبک زندگی ناسالم را در ایجاد اضافه وزن و چاقی نشان داده است. مطالعات اخیر نشان داده است که رژیم های غذایی حاوی پروبیوتیک با تغییر ترکیب باکتری های روده (افزایش باکتری های مفید روده) تاثیر بسزایی در کنترل چاقی دارند.

بین باکتری های روده و چاقی در دوران نوزادی و بزرگسالی ارتباط وجود دارد. چندین مکانیسم ژنتیکی، متابولیک و التهابی نیز در تعامل بین میکروب های روده و چاقی دخیل هستند. تغییرات میکروبی در روده انسان را می توان یکی از عوامل چاقی در نظر گرفت. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های کوچک، زنده و فعالی هستند که در صورت مصرف، میکروبیوم دستگاه گوارش ما را برای سلامتی بهتر تغییر می دهند. لازم به ذکر است که ما معمولا آنها را باکتری های مفید روده می نامیم.

تأثیر پروبیوتیک ها یا باکتری های مفید روده در درمان چاقی به سه روش انجام می شود:

1- کاهش رشد عوامل بیماری زا و چسبندگی پروبیوتیک ها به بافت روده به صورت رقابتی با عوامل بیماری زا (فعالیت ضد میکروبی).

2- بهبود بافت روده و کاهش نفوذپذیری روده (تقویت سد محافظ).

3- بهبود سیستم ایمنی دستگاه گوارش (هماهنگی ایمنی).

در مجموع این اقدامات با تقویت باکتری های طبیعی و مفید روده تاثیر بسزایی در کاهش چاقی دارند.

به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کفیر، ماست، دوغ و پنیر غنی از پروبیوتیک را می توان به عنوان منابع غذایی حاوی پروبیوتیک نام برد.

انتهای پیام/

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.