احتمال بروز اختلالات مغزی در مبتلایان کووید تا دو سال
نتایج مطالعه نشان می دهد که بیماری کووید-19 با افزایش بروز اختلالات مغزی تا دو سال پس از عفونت همراه است.
به گزارش مجله سلامتی ایران، افراد مبتلا به کووید-19 تا دو سال پس از عفونت در معرض خطر ابتلا به بیماری های عصبی و روانی مانند مه مغزی، روان پریشی، تشنج و زوال عقل هستند.
یک مطالعه جدید در دانشگاه آکسفورد نشان داد که اضطراب و افسردگی پس از ابتلا به کووید شایعتر است، اگرچه معمولاً در عرض دو ماه پس از ابتلا برطرف میشود.
کارشناسان گفتند: نتایج به دست آمده پیامدهای مهمی برای بیماران و بخش درمان دارد. این به این دلیل است که نشان می دهد موارد جدیدی از بیماری های عصبی مرتبط با عفونت کووید-19 احتمالاً برای مدت قابل توجهی پس از فروکش همه گیر گزارش می شود.
همچنین در مطالعهای که سال گذشته در این دانشگاه انجام شد، مشخص شد که یک سوم بیماران کووید-19 شش ماه پس از ابتلا به بیماریهای روانی یا عصبی مبتلا شدهاند.
در یک بررسی اخیر، کارشناسان خطر ابتلا به 14 اختلال مختلف را در بیش از 1.25 میلیون بیمار، عمدتاً در ایالات متحده، دو سال پس از ابتلا به کووید بررسی کردند. همچنین، این اطلاعات با سابقه پزشکی حدود 1.25 میلیون نفر از افراد مبتلا به سایر عفونت های تنفسی در همان دوره مقایسه شد.
کارشناسان خاطرنشان می کنند که بزرگسالان 64 سال و کمتر که به ویروس کرونا آلوده شده اند نسبت به افراد مبتلا به عفونت های تنفسی مختلف در معرض خطر مه مغزی بیشتری هستند.
همچنین در میان بیماران بالای 65 سال مبتلا به کووید، 450 مورد زوال عقل به ازای هر 10 هزار نفر و 85 مورد اختلال روانپریشی در هر 10 هزار نفر وجود دارد. این در حالی است که برای سایر عفونت های تنفسی، 330 مورد زوال عقل در هر 10000 مورد و 60 مورد اختلالات روان پریشی در هر 10000 نفر گزارش شده است.
کارشناسان همچنین خاطرنشان کردند: احتمال ابتلا به صرع یا تشنج در کودکان مبتلا به کووید در طی دو سال پس از ابتلا به کووید، دو برابر بیشتر از کودکان مبتلا به سایر عفونتهای تنفسی است.
به گزارش پایگاه خبری Axios، محققان تاکید کردند: یافتهها نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه، چرایی بروز چنین بیماریهای عصبی پس از ابتلا به کووید و نحوه پیشگیری و درمان این بیماریها را نشان میدهد.
انتهای پیام/